Kunstschaatsschool in Den Haag
Haagsche IJsclub "Houtrust" 

                                                   erkend door Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB)

ONS MOTTO - Dream big, work hard, have fun!

Wij geloven dat wedstrijdschaatsen gunstig is voor iedereen die het doet of er in contact mee is. Competitief schaatsen is nl. voor kinderen als een allereerste onderneming. Het is de eerste ervaring om te verliezen en te winnen - falen en slagen. Dit terwijl ze toch voluit de lol uit de trainingen halen!

Deze lessen die ze leren met sport zijn dan ook lessen voor het leven. Het zelfvertrouwen, de vreugde en tegelijkertijd een gedisciplineerde instelling die kinderen vandaag hiermee opbouwen zijn hun successen en geluk in de toekomst!

 

 

 

 

BEGINNERS - Waarom HIJH ‘LEARN TO SKATE’?

Wat is LEARN TO SKATE?

Een speciaal Amerikaans trainingsprogramma voor beginners, ondersteund door U.S. Skating en vele andere organisaties. Het is een dynamisch programma dat zich richt op plezier, participatie en ontwikkeling van basisvaardigheden. Op basis van wereldwijde langetermijnplanning voor de ontwikkeling van atleten (Engels: ‘long term athlete development’ LTAD, ook leidraad KNSB), leert men schaatsen met nadruk op “fysieke geletterdheid” en de fundamentele vaardigheden om de basis voor elke type schaatssport en recreanten sport te meesteren. 

Voor wie is het bedoeld?

Voor de groepen (PRE-)BASIC en "VOLWASSENEN".
Zie uitleg over groepen hier

Wat ga je leren?

Een complete reeks van balans-, controle- en behendigheidsvaardigheden die in acht leer stadia worden onderwezen. De HIJH gebruikt internationaal bewezen en beproefde competentie- en leermethoden die sterkere basisvaardigheden garanderen en deze sneller ontwikkelen.

Wat kan je verwachten?

Actie, beweging en plezier! Op eigen tempo maken schaatsers vooruitgang en trainingstools worden gebruikt bij het lesgeven en het bevorderen van leren. Lessen omvatten ijs-trainingen, speciale droog-trainingen en ballet. Diploma's en andere stimulantia worden gebruikt om de vooruitgang van schaatsers te meten en inspanningen en deelname te belonen. 

Wat heb je nodig om deel te nemen?

Voor het ijs: Schaatsen, lange broek, wanten/handschoenen, warme trui of jas. Kleed je in lagen - het wordt warm!
Op het droge: Sportschoenen, matje, springtouw en balletschoenen.

Meld je nu aan!

Kom genieten - en schrijf je nu in voor een GRATIS PROEFLES bij de HIJH!

 WEDSTRIJDSCHAATSERS - Alleen het beste!

N.Osipova-D.Epstein, Talent team KNSB

N.Osipova-D.Epstein, Talent team KNSB

N.Osipova-D.Epstein, Talent team KNSB

N.Osipova-D.Epstein, Talent team KNSB

Zoals men kan proeven op de proeflessen bieden wij een bepaalde kwaliteitsgarantie. Uit je belangstelling voor wedstrijden of wordt je benaderd door het coachingsteam voor de wedstrijdgroepen? Dan kun je uitgaan van een innovatief trainingssysteem en veel ervaring.

Wedstrijdtrainingen bij de club zijn gebaseerd op het Russische trainingssysteem van kunstschaatsen en omvat wederom ijs-training, speciale droog-trainingen en ballet, maar met speciaal aangepaste regime. De lessen worden gegeven door de beste specialisten in Nederland, meesters in kunstschaatsen, KNSB/ISU-gecertificeerde coaches en/of coaches met een bachelor-/masterstudie. We werken met internationale en nationale coaches die een achtergrond hebben met kunstschaatsen op topsport niveau. Een van onze hoofdcoaches heeft zelfs recentelijk 4 keer in totaal zijn pupillen naar de top 10 van de Europese kampioenschappen getraind. Daarnaast heeft hij vele jaren ervaring in top-competities als ISU (Junior) Wereldkampioenschappen kunstschaatsen.

Wil je onze coaches beter leren kennen? Schrijf je dan nu in voor een GRATIS PROEFLES!

 
 
 
Bellen